Помещенията на бившия Детмаг Снежанка, пустеещи от дълго време насам, очакват

...
Помещенията на бившия Детмаг Снежанка, пустеещи от дълго време насам, очакват
Коментари Харесай

Ще преобразят тотално известна сграда на Малката главна

Помещенията на бившия  " Детмаг Снежанка ", пустеещи отдавна насам, чакат действителната си цялостна смяна до края на годината,  пишат Plovdiv24.  Какво могат да чакат пловдивчани през днешния ден представи ръководителят на плана арх. Петко Костадинов.

Входът на галерията ще се резервира където е и сега, изясни той. На партерния етаж ще бъде отстранена една от стените, с цел да се отвори цялото пространство. И още - ще се обособи дребна зона за подготовка на картини; рецепция; ще се построи ново стълбище за обходно разглеждане на галерията; асансьорът,  водещ към втория етаж, пък ще е за до 18 души и с опция за превозване на огромни картини.

Основното пространство на втория етаж се резервира, въпреки че то е проектирано с опция за делене огромната зала на две по-малки, уточни арх. Костадинов.

Идеята е галерията да работи на разнообразни режими в това число и виртуални, по тази причина една от стените ще е самобитен бял екран, а на няколко места на тавана ще бъдат ситуирани стационарни проектори.

Номиналната стойност на плана ще е 1 100 000 лв., уточни на собствен ред кметът Иван Тотев. 1 000 000 лв. към този момент са заложени в бюджета на Общината, напомни той. На последваща сесия ще бъдат отредени още 100 000 лв..

В момента се приготвят процедурите по Закон за обществените поръчки, а до седмица би трябвало да влезе в действие строителното позволение. Надеждите на Общината е до края на пролетта да бъде подписан контракт за осъществявания, а галерията да бъде подготвена до края на годината.

Планът е обектът да се ръководи напълно от Общината, за потребление на пространствата ще бъдат въведени специфични цени, които ще бъдат гласувани на ОбС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР